Gymnema sylvestre mene znama bylina ktera se v ajurvedske medicine uziva uz tisice let

Gymnema sylvestre: méně známá bylina, která se v ajurvédské medicíně užívá už tisíce let

Když se řekne gymnema sylvestre, většina lidí jen udiveně povytáhne obočí. Málokdo totiž ví, co se pod tímto názvem ukrývá. Gymnema sylvestre je plazivá bylina, která nachází využití Ajurvédské medicíně již více než 2000 let. Tamní obyvatelé tuto rostlinu využívali především pro snižování krevního cukru a také nadváhy.

Tropická rostlina využívaná k léčbě cukrovky

Gymnema sylvestre má podobu tropické liány, která divoce roste v oblastech střední a jižní Indie. Je ale distribuována do celého světa. Tuto rostlinu poznáte podle vstřícných listů a drobných žlutých květů. Již více než 2000 let se používá k léčbě cukrovky. Je velmi nápomocná také při problémech s nadváhou.

Gymnema sylvestre nebo také gurmár dokáže zabránit rychlému zvýšení nebo také snížení hladiny glukózy v krvi. Doporučuje se pro léčbu diabetu, zároveň ale i jako jeho prevence. Využití nachází nejen listy, ale také plody a květy této tropické rostliny.

Účinný extrakt z listů

Mnoho lidí využívá doplněk GlukoVital na hubnutí. Je určen zejména pro osoby s poruchami metabolismu cukru. Úkolem tohoto doplňku je napomáhat udržovat normální hladinu krevního cukru v těle. Hlavním hrdinou je extrakt z listů gymnema sylvestre, který působí pomalu a zamezuje vstřebávání cukru do organismu prostřednictvím potravy. Díky tomu snižuje a zároveň udržuje rovnovážnou hladinu krevního cukru – důležité dodat, že nesnižuje hladinu krevního cukru u zdravých jedinců.

Žádné chutě na sladké

Sladkým dobrotám dokáže odolat jen málokdo. O to větší pokušení to může být v případě, kdy sladké milujete, ale ze zdravotních důvodů si ho musíte odpírat. Právě tady vám bude gurmar velmi nápomocný, protože pomáhá ke snížení chuti na sladké pokrmy. Mohou za to obsažené saponiny, především pak kyselina gymnema, která má schopnost blokovat na několik hodin chuťové receptory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.