edebadcfedbedfa

Těmito potravinami si jen škodíte. Vaše zdraví by mělo být na prvním místě

To, co jíte, je daleko důležitější, než si myslíte. Výrazně to ovlivňuje nejen to, jak se dennodenně cítíte, ale také vaše dlouhodobé zdraví. Je tedy nutné a vhodné dobře zvažovat, co si dáváte na talíř, a pokud možno se vyhýbat potravinám, které prokazatelně vaše zdraví poškozují.

Nevhodné pečivo

Rozhodně neříkáme, že pečivo je špatné. Naopak, některé pečivo je velmi zdravé a ve vašem jídelníčku by nemělo chybět. Jenže je nutné pečlivě volit a také trochu rozumět tomu, z čeho se pečivo vlastně dělá. Vyhněte se zcela konvenčnímu bílému pečivu za pár korun. Má nejenom celkem špatnou výživovou hodnotu, ale obvykle i zbytečně vysoký obsah cukru, nebo různých dalších nežádoucích látek. Pokud pečivo, pak celozrnné, žitné, bez přidaných látek a z poctivého pekařství.

Sladké

Opět netvrdíme, že všechno sladké je špatné. Ale přemíra cukru je pro naše zdraví riziková. Lidské tělo samozřejmě cukry potřebuje a neobejde se bez nich. Pokud ale budeme konkrétnější, neměly by to být jednoduché cukry, ale naopak ty složitější – sacharidy. Ty můžeme čerpat třeba ze zmíněného celozrnného pečiva nebo z dalších zdrojů. Jednoduché cukry je naopak vhodné z jídelníčku eliminovat.

Slané

I přemíra soli je problém. A častokrát je to ještě daleko horší než u cukru. Sůl je totiž doslova ve všem, i ve sladkých pochoutkách. Čím méně soli budete používat, tím více svému zdraví prospějete. Ulevíte zejména játrům a ledvinám. Důvodem je především to, že sůl má jednu negativní vlastnost, a to takovou, že výrazně zadržuje vodu.

Uzeniny

Pokud byste se měli něčemu zcela v jídelníčku vyhnout, pak jsou to uzeniny. Neobsahují totiž nic dobrého. Ta trocha masa, která v nich je, za tu spoustu soli, konzervantů a dalších nevhodných látek, určitě nestojí. Raději si kupte kvalitní kousek masa, trochu si za něj připlaťte a dejte svému tělu skutečně to nejlepší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.