coffee

Správné skladování kávy je důležité. Víte, jak na to?

Káva je vynikajícím nápojem, kterému se s nadšením oddává spousta z nás. A to každý den. Jestliže patříte také mezi milovníky dobré kávy, měli byste vědět, jak ji správně skladovat. Je to právě skladování, které v maximální možné míře ovlivňuje celkovou chuť kávy.

Začněte tím správným nákupem

Už při samotném nákupu byste měli dbát na to, aby káva byla čerstvá. Právě čerstvost je tím pomyslným odrazovým můstkem, takže si kupujte kávu, kde bude zřetelně uvedeno datum pražení.  Jasnou volbou je zrnková káva, kterou je po otevření vhodné zkonzumovat během pár dní až týdnů. Možná i proto se raději zásobujte menším množstvím kávy, jež jste schopni spotřebovat.

Uskladnění kávy v domácích podmínkách

Po přinesení kávy domů přichází na přetřes její uskladnění, které je alfou a omegou její dlouhotrvající lahodné chuti. Kávu byste měli uložit na tmavé místo, rozhodně jí nesvědčí světlo. Ideální volbou může být i tmavší dóza. Dbejte na to, aby ke kávě nešel žádný vzduch. Máme na mysli dokonale těsnící víčko, které udržuje aroma kávy v samotné dóze. Volit byste měli pochopitelně takové obaly, z nichž káva nenačichne. Ideální se jeví plechové dózy nebo ty skleněné.

Právě dokonale vzduchotěsný obal se postará o to, že vám káva nenavlhne. Je totiž známo to, že káva pohlcuje vlhkost a nejrůznější pachy. Proto je vhodné takovou dózu umístit i na správné místo. A tím určitě nebude lednice, jako je tomu u mnoha jiných otevřených potravin. Kávu byste měli skladovat na místě s optimální pokojovou teplotou. To znamená ani v lednici, ani na průvanu, ani u topení. Takový špajz se stabilní teplotou je ideální volbou.

Když všechny výše uvedené rady při skladování kávy dodržíte, můžete se spolehnout na to, že při každém jejím namletí a zalití horkou vodou si vždy užijete jedinečné a aromatické příchuti se vším všudy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.