barva

Svezte se na korálové vlně – nechejte se unášet mořem barvy roku 2019

Americký institut Pantone vyhlásil pro letošní rok barvou roku odstín Living Coral. Všichni kreativci okamžitě začali zapracovávat tuto barvu do svých projektů, neboť Living – znamená živá a živoucí. A kde jinde barva ožívá více než v našich interiérech a na oděvech, které nosíme. Inspirací pro mnohá odvětví je pro letošek konkrétní odstín Living Coral 16-1546.

Jak došlo k výběru odstínu  

V době, která znamená často spíše život online, je vítězem barva, která symbolizuje svěžest, temperament a hlavě působí společensky. Tato barva nám ve své podstatě nabízí více možností jak se na svět okolo sebe dívat více optimisticky, pozitivně a přirozeně. Nabádá nás k větší komunikaci, evokuje hravost a s ní spojenou touhu vnímat osobně všechny tyto okamžiky našeho života co nejintenzivněji.

Inspirováno přírodou

Spojujete-li si tuto barvu s fantastickým světem moře a mořských útesů, které na svém povrchu hostí ty nejroztodivnější tvary a barvy korálů, pak jste velmi blízko. Stejně tak jako všichni, kdo vidí život v přítomnosti na sociálních sítích a v médiích. Vždyť jsou to právě sociální média, která nás propojují a dovolují nám být v kontaktu 24/7.

Kde všude se barva roku objevuje

Proces výběru konkrétní barvy roku je složitý. Ve výsledku se pak projeví v mnoha odvětvích a směrech. Proto je důležitá předchozí důkladná analýza a úvaha nad mnoha směry, které ovlivňují náš život, ať už se jedná o trendy v umění, průmyslu, turizmu, designu nebo módě a životním stylu. Výsledkem jsou pak nejrůznější nábytkové kusy v barvě Living Coral, bytový textil, kuchyňské a jiné spotřebiče, nádobí, dekorační předměty, bytové doplňky, ale i každodenní oděvy, šperky a pochopitelně bytový interiér samotný.

Komu Living Coral nejvíc sluší

Pokud jste se do odstínu Living Coral zamilovali i vy, seznamte se s typy na to, jak tento odstín úspěšně kombinovat s dalšími barvami. Tento barevný trend nejvíce sluší tmavovláskám, ale jistě si s jeho zařazením do šatníku poradí i blondýnky, které by kromě korálové měly tento pastelový odstín kombinovat vždy ještě s některým z prvků v neutrálním odstínu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.