apartment

Odhlučněte byt tím správným způsobem

Bydlíte v bytové jednotce a vadí vám hluk od sousedů? Nebo naopak nechcete svým hlučnými životním stylem obtěžovat někoho dalšího? Ať už je to tak či onak přinášíme vám několik praktických tipů, jak efektivním způsobem odhlučnit byt.

Čím byste měli začít?

Vydejte se pochopitelně tou nejbolestivější cestou. A to jak po stránce finanční, tak časové. Začněte například výměnou podlahových krytin. Vsadit můžete na bytový textil, jehož typickým představitelem je koberec. Jeho silné provedení určitě zabrání tomu, že vám pod vámi stěží někdo bude slyšet. Určitě půjde o lepší odhlučnění, nežli nabízí třeba laminátová podlaha. Pokud se jí nechcete vzdát, rozložte si použijte odhlučňovací podložky a znovu složte.

Zvuky z okolí můžete eliminovat i správným rozložením nábytku v interiéru. Pokud k vám od některé ze sousedních zdí doléhá více hluku, postavte před ní vysokou knihovnu. Opomíjet pochopitelně nesmíte ani na stropy. Tam už vás v rámci odhlučnění čeká trochu více práce. Když vytvoříte speciální akustické podhledy, rozhněte se zbavíte nějakých těch zvuků. Akustické desky mimochodem slouží i pro obložení stěn.

Jaké další tipy můžete využít?

Když už jsme u těch stavebních prací, neopomínejte ani na kvalitní okna. Jestliže vaše bytová jednotka disponuje starými okny, zaměřte se na jejich výměnu. Pokud zvolíte trojskla, oproti dvojsklům se vám dostane ještě lepší izolace a odhlučnění. Zapomínat byste neměli ani na vstupní dveře. Přece jenom, spousta hluku se může linout právě z chodby. Vsadit lze nejenom na tlustší a třeba i bezpečnostní dveře. Využít můžete i elegantní izolačních vrstev z vnitřní strany. Tím pádem neuslyšíte nic z chodby a zároveň nikdo nebude slyšet vás.

Úroveň odhlučnění pochopitelně závisí na vás samotných a také na vaší peněžence. Jak ale vidíte, můžete se vrhnout do levnějších, ale i do dražších řešení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.