Proč zvolit raději přírodní astaxanthin?

Nejprve si trochu přiblížíme termín „astaxanthin“, který je pro vás možná novinkou a který naleznete a můžete zakoupit třeba na webu Bonaloka. Jedná se o nesmírně efektivní přírodní antioxidant ze skupiny karotenoidů, tedy o látku bojující proti volným radikálům. Ty mohou být v těle příčinou poškození buněk a celých tkání.  Jinak řečeno mohou volné radikály katalyzovat vznik rakovinotvorného bujení i jiných neduhů a chorob. Astaxanthin pak může být vyráběn přírodní, nebo syntetickou metodou.

Nejvíce astaxanthinu byste našli u živočichů, jako jsou lososovité ryby, plameňáci, krabi a jiní korýši, ale i v řasách. Společnost Algamo využívá při výrobě, lépe řečeno kultivaci, řasu Haematococcus pluvialis, jeden z vůbec nejbohatších zdrojů karotenoidu astaxanthinu.

Rozdíly

Ale pojďme k tomu hlavnímu, tedy k vysvětlení rozdílů mezi přírodním astaxanthinem a tím syntetickým. Ten hlavní spočívá v samém procesu výroby, kdy přírodní produkt je získáván z živých organismů, řas, zatímco syntetika v tomto případě využívá jako hlavní látky pro výrobu ropné deriváty.Podle studií je přírodní forma astaxanthinu naprosto bezpečná, a navíc má 20x až 50x silnější účinky. I z toho nám vyplývá, že zde je lepší spoléhat na přírodní produkt, který je navíc důkladně prověřen.

Jak je to s bezpečností?

Určitě si rovněž kladete otázku, zda je tento antioxidant bezpečný. Zde se zase vracíme k výhodám přírodního astaxanthinu. U něj již bylo jednoznačně prokázáno, že není pro tělo jakkoli škodlivý, pokud je užíván v doporučeném množství. Oproti tomu syntetický astaxanthin není v tomto směru ani zdaleka tak prověřený.

Ekologický přístup

Rovněž z pohledu ekologa a toho, kdo má rád přírodu, je výhodnější a šetrnější přírodní forma astaxanthinu z řasy Haematococcus pluvialis. Konkrétně v případě firmy Algamo je kultivace řasy realizována v čistém prostředí v podhůří Krkonoš za využití obnovitelných zdrojů a se zohledněním okolní přírody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.